Armored Core VI: Fires of Rubicon

Sebastian Brynestad
06 sep. 2023
PlayStation 5

BIP BOP BIP BOP FOR ET GØYALT SPILL HILSEN MEG ROBOT-JENS

(Attack!)

Det var tøffe lyder, gitt! For det trente øret er det ingen tvil, dette er mech-combat!
Jeg har nemlig spilt From Softwares nye spill ARMORED CORE 6 FLAMES OF RUBICON!

Dette er et spill som har tallet seks i tittelenn (noe som kan skremme de fleste), men du trenger på ingen måte ha spilt de andre tidligere. Det er det ikke så mange i vesten som har gjort heller, dette er første gang det er en tittel annonsert og utgitt med for eksempel oss her i Norge i kikkerten som spillere. Det er noe vi kan takke FromSoft for: at de har tatt viktige, fantastiske formater og stiler, og tilgjengeligjort dem for alle.

Gameplayet er kjemperaskt, til og med raskere enn regjeringen oppdager en ny inhabilitetssak. 

La oss starte med historien her.

Den er…
Øøøøh…
En ressurs….
Noen factions..
Du er en aktør som kan velge…
Alle vil ha tak i det samme….
En hemmelig spennende fyr som snakker til oss…
Og ja.

Det er inntrykket jeg sitter igjen med, lite engasjerende historiemessig. Det er nok her, men presentasjonen er meget slapp. Mesteparten skjer med radio-kontakt på voice, og før hvert mission får du en brief i bilder - litt som når sjefen formidler kjerneverdier. Som anmelder spiller man alltid litt under tidspress, men her fenget ingenting dypere - rett og slett.

JEG VET IKKE ENGANG HVA SOM ER VIKTIGST FOR DE FORSKJELLIGE AKTØRENE!

Altså, jeg vet noe, men vil ikke spoile, så jeg nøyer meg med å si at historien er så som så - og legger den der. Det er synd, og kanskje det finnes mer. Heldigivs er det som finnes NOK for å drive meg videre i det som er stjerna, nemlig SELVE SPILLINGA!

Å nei! Dynamech-Harry trykka for tidlig på knappen IGJEN!

Armored Core VI er et spill hvor du kjemper i tredjeperson i en mech du lager selv med ENORME muligheter for customisation, taktikk, kreativitet og skill. Det er altså noe av det råeste action-taktiske-skillbaserte-høyoktans-actionkjøret-jeg har vært med på!

Du bygger din egen mech før hvert oppdrag. Det er 4 våpenslots: bein, armor, hue. Den må balanseres for energiforbruk og en del annet. Du må balansere mechen selv utifra hva du tror du møter, og hvordan du vil spille osv. Du unlocker mer underveis, og checkpointsene i spillet er veldig snille. Du kan til og med customize på nytt om du har bomma!

Dette gjør at spillets kjerne blir å prøve og feile, skaffe seg skills, oppgradere og vurdere hver kamp! Jeg har sjeldent kost med så mye med å tenke å plotte ut loadout. For når det treffer, og du vinner en spektakulær kamp, så står altså jubelen i taket! Du kan også gjøre masse visuelle grep, så mechen føles alltid som din.

Hvis du vil, kan du spille spillet "Customization Simulator" i 200 timer.

Etter ca 14 timer var jeg igjennom og hadde måttet bygge utallige forskjellige builds! Historien ga meg lite, men combaten, variasjonen, presisjonen, og den pulsen jeg fikk gjorde det til en nydelig opplevelse!
Det er en også mode hvor du battler vanskeligere og vanskeligere mechs, som unlocker ting du kan kjøpe, og gir deg mer grunker å bruke. Du tar også med deg alt i new game plus, og der er det masse branches, ekstra missions som unlockes og slikt (har jeg lest), så undertegnede kommer til å spille igjen.

Så er det PvP da! Åjada.
Jeg har ikke fått spilt så mye, men denna fyren KOMMER TILBAKE!
1v1 eller 3v3; jeg kjenner det kan bli en obsession.

Lyddesignet herjer.
Det smeller som bare fillern!
Også episk musikk da!

Sisteboss i Armored Core VI er selvsagt en sjokkerende tung (altså helt normal) Switch.

Armored core VI er et spill jeg varmt kan anbefale til actionentusiasten med en designer og en kjærlighet for roboter i magen. Men også mange fler enn det! Sjekk ut en video eller to på nett, for dette spillet tror jeg kan være en intro for mange inn i en sjanger vi ikke visste vi trengte!

Det er mangler her, spillet er f eks litt ensformig, men herregud: Det er et nydelig spill.

Det får av meg 85/100 roboter jeg har bygget selv, og som roboter sier:

BIP BOP BIP BOP DET ER BRA SCORE

Poengsum

85/100