Duck Detective: The Secret Salami

Ida Horpestad
23 mai 2024
Nintendo Switch

En helt ålreit ventepølse.

Livet er en gave som fortsetter å gi og det samme kan tidvis sies om denne frøkna sin digitale innboks. For litt siden ramla det nemlig inn en anmelderkode til spillet Duck Detective: The secret Salami.

Så, som seg hør og bør: her kommer anmeldelsen!

Nesten Disco Elysium-nivå på graden av mørkhet i Andeby.

Duck Detective: The Secret Salami er et lite 2-3 timers avbrekk fra den menneskelige verden, der du går inn rollen som protagonisten vi har ventet på; The Duck Detective. Det har skjedd et tyveri på en arbeidsplass, som krever spesialkompetanse på nivå med Sherlock Holmes for å komme til bunns i. Før du vet ordet av det, begynner du å nøste opp i en større konspirasjon og det kan virke som at de færreste har rent mel i posen.. eller?

Skulle tro denne katta jobba i Microsoft, si!

På veien fra mysterie til fasit møter du flere animalske karakterer det er verdt å undersøke litt nærmere. Hvem er de EGENTLIG? Hva er deres alibi? Og kan en av dem være den hemmelige salamityven? Det er interaksjonene med disse karakterene som er hoveddelen av spillingen, i tillegg til deducksjon.

Jess, du leste riktig, deduksjon skal skrives med ordet duck, og hvis du synes dette ikke er verdig å kalles «humor» så er ikke dette et spill for deg. Humor av denne typen krydrer spillet, både i ordspill og kommentarer. Jeg synes humoren, kombinert med stemmen til Duck Detective, minner om Detective Pikachu. Filmen, ikke spillet (heldigvis).

Jeg har spilt LA Noire! Jeg ser at du lyver!

Jeg synes det var ganske gøy å vandre et par mil i Duck Detective sine andeføtter. Spillet er såpass kort at gameplayet ikke blir kjedelig, selv om det er repetitivt. Gåtene krever noe av spilleren, men er heller aldri for vanskelige. Personlig liker jeg å få leke detektiv, men jeg skulle kanskje ønske at spillet holdt meg mindre i hånda når jeg leter etter bevis.

Jeg fikk altså en bitesize opplevelse som jeg satte pris på, men det ble aldri en stor og emosjonell spillopplevelse, noe det nok heller ikke har ambisjoner om å være.

DET VAR KJOLEDAMEN PÅ KJØKKENET MED VISPEN

Jeg vil anbefale Duck Detective: The Secret Salami til deg som ønsker en aften med en morsom liten etterforskning. Det har lite gjenspillsverdi, men man kan jo se på det som et alternativ til å leie en film for en kvelds underholdning. Det blåser meg aldri av banen, men jeg er jevnt over underholdt, og synes heller aldri at det ble kjedelig.

60/100 salamiskiver fra denne frøkna!

Poengsum

60/100

epler