The Lord of the Rings: Gollum

Sebastian Brynestad
31 mai 2023
PlayStation 5

Curse it and crush it! We hates it forever!

Så var det igjen på tide å få besøke Middle Earth og oppdage magien fra J.R.R TOLKIENS....

Nei, faen eller.

Jeg gidder ikke engang prøve å holde meg nøktern, og det er det en god grunn til. Jeg har nemlig blitt pissa i trynet av Daedalic games. Jeg har spilt det nye Gollum spillet, og sier med en gang; det er rævva.

Dårlig.
Dritt.
Søppel.
Kjedelig.
Sjelløst.

Og bare for å ikke være helt usaklig og amatørmessig i språket: Gollum er kukkete kukke-kukk.

Jeg kan kort forklare hvorfor jeg hater Gollum, men jeg gidder ikke legge på musikk bak som kan mislede deg som lytter til at det er noe sjel i dette spillet. Derfor blir det selvspillt, sur fløyte.

Forestill deg denne fløyten her, leser.

GÅ LYDPLANKEN!

Gollum er et snikespill som handler om Gollums liv mellom tiden Hobbiten og Ringenes Herre utspilte seg. Han har mista ringen, blitt torturert i Mordor, og prøver å finne ringen Bilbo stjal. Han er revet mellom sin splittede personlighet, dvs Gollum og Smeagol og du må av og til ta noen poengløse valg i form av det dummeste, enkleste minispillet av en indre dialog. Det er stort sett fullstendig meningsløst for historien, og utspiller seg omtrent sånn her:

S: Look, precious. There's a guard guarding the gate that we have to move past for no obvious reason. We should sneak past him.

G: Gollum. Gollum. No precious - we shall kill him. It's the evil dialogue option, obviously. And that's what I want. Because I am evil.

Og poff! Så har du nok en gang tatt et meningsløst valg i dette spillet kamuflert som en indre dialog som ikke engasjerte i det hele tatt.

Selv månen kjeder seg av å se på Gollum.

Spillet ser utdatert ut, alt er sjelløst og uintersant, NPC-ene og deres dialog er latterlig, stiv og PG-13 og ansiktene deres er hentet fra Nintendo 64.

OGSÅ GAMEPLAYET DA. Alt føles ut som en fetch quest! Jada jada, du skal rømme fra Mordor osv, men det engasjerer ikke, og Mordor ser også helt uinspirert ut. Når jeg tenker meg om er hele spillet faktisk kun en eneste jævla fetch quest, gjett om Gollum finner ringen?! Klarer han å rømme fra mordor??? GJETT?

SKAKKE SPOILE NOE JEG ALTSÅ, MEN UTIFRA HVA DU KAN ELLER HAR HØRT OM EN AV VERDENS STØRSTE KULTURFENOMENER GJENNOM TIDENE…. TROR DU HAN FINNER RINGEN?

Musikk og lyd er helt ok, men igjen: når plattformingen og stealthen er ubrukelig wonky til tider, når spillet crasher på ps5, jeg ryker på fire hard reset-øyeblikk, jeg ikke husker én annen jævla karakter, ikke syntes NOE er spennende og hadde null livsgnist igjen etter snaue 6 timer kan jeg ikke annet en å si: 

Dette fikk dere ikke til, Daedalic.

IKKE KJØP GOLLUM.
SPREAD THE WORD.
599 SPENN RETT NED I THE FIRES OF MOUNT DOOM.

Men for å være rettferdig. Det er et halvveis fungerende spill, det kan spilles. Da bruker du riktignok begrepet "spilles" løst. Makkverket får 15 av 100 bitre tårer jeg har grått underveis, samt at jeg kommer til å tenke meg om 17 ganger før jeg stoler på noe fra LOTR-franchisen igjen.

Jeg lar den ekte Gollum, og ikke hans fuktskadde fetter fra Wish avslutte med en følelse jeg syns er beskrivende:

It burns! It burns us! It freezes! Take it off us! 

Poengsum

15/100